צילום פנורמי לשיניים ברחובות

מבט פנורמי על צילום פנורמי לשיניים

במהלך חיינו, כחלק מתחזוקת השיניים, רובנו נצטרך לעבור בשלב מסוים צילום רנטגן, בדרך כלל לצורך בניית תכנית טיפול דנטלית. צילום הרנטגן מאפשר לרופא השיניים לקבל תמונה מעמיקה יותר של מצב השיניים, שמשלימה את הבדיקה החיצונית שהוא מבצע באופן ידני. לפני טיפולים משמעותיים ומסובכים יותר, כמו שיקום שיניים או השתלה, יפנה הרופא לצילום פנורמי.

מהו הצילום הפנורמי? איך הוא מתבצע? מה מטרתו וכיצד הוא יכול לסייע לטיפול? \

מהו צילום שיניים פנורמי?

צילום פנורמי לשיניים הוא בעצם צילום רנטגן רחב. בדומה לתמונה הפנורמית שאפשר לעשות בסמרטפון, גם צילום רנטגן מאחד מספר תמונות של השיניים, לצילום אחד רחב וכוללני. כך כל איזורי הפה וחלקיו השונים מוצגים בצילום. הסינוסים, מבנה הלסת העליונה והתחתונה, רקמות ומבנים אנטומיים בחלל הפה ומבנה השיניים. הלסת, שנראית בצורת פרסה, הופכת בצילום הפנורמי לשטוחה ונותנת לרופא מבט מרוכז על כל הרקמות החשובות באיזור הלסת והפה. זאת הסיבה שהוא נפוץ כאמצעי עזר המשמש את רופא השיניים לצורך תכנון והכנה של השתלות שיניים.

איך הוא מתבצע?

לאחר הסרת חפצים שיכולים להפריע לצילום כמו משקפיים או תכשיטים ולבישת סינר המגן על איזור הגוף שאינם מצולמים מקרינה, המטופל מוכנס לחדר בו מוצב מכשיר הצילום ועומד במרכזו באופן יציב למספר שניות. המכשיר, הבנוי משני חלקים מתואמים, מסתובב סביב ראשו של המטופל. חלק אחד שולח את קרני הרנטגן והחלק השני קולט אותן באמצעות חיישן. תוך כמה שניות הפעולה מסתיימת וזהו, המטופל משוחרר. מדובר בהליך פשוט, קצר וקל לביצוע.בצילומי הרנטגן הרגילים, המטופל מחזיק פילם בתוך הפה, ובמידה והוא זז, הצילום נכשל ויש לחזור עליו, מה שדורש עוד סבב של קרינה. בצילום הפנורמי, לעומת זאת, כיוון שהסנסורים נמצאים מחוץ לפה של המטופל, הצילום נוח ובטוח הרבה יותר.

כמו כן, בעבר פיתוח הצילומים לקח זמן, ובמקרה הטוב המטופל היה צריך לחכות במכון הצילום מספר דקות, עד שיוכל לקחת את התוצאות. כיום, בזכות הקדמה וכניסת הדיגיטל לתחום רפואת השיניים, כחצי דקה לאחר הצילום הפנורמי כבר אפשר לראות את התמונה על מסך המחשב ואפילו לערוך אותה.

מצלמת סיטי

מהן מטרותיו העיקריות?

צילום פנורמי לשיניים משמש בעיקר ככלי אבחון עבור הרופא, שזקוק למידע אודות צורת הלסתות של המטופל כדי לבחור את שיטת הטיפול האידיאלית לשיקום הפה. באמצעותו הרופא יכול ללמוד על צורת הסינוסים של עצמות הלסת, לזהות זיהומים או מחלות בתוכן ומתוך כך להבין את המיקום והזווית המדויקות ביותר להצבת השתלים הפוטנציאליים. הצילום הפנורמי גם מספק לרופא מידע חשוב אודות מיקום כלי הדם ומערכות העצבים של המטופל, כדי לדעת לא לפגוע בהם בשלב הכירורגי של ההשתלה. כמו כן, הוא עוזר באבחון עמדת שיני בינה, במידה וצריך לעקור אותן.

מה הצילום מאפשר לגלות?

הצילום  מסוגל לזהות מגוון רחב של בעיות שיניים בלסת ומחלות שונות, ובכך חוזקו. הוא משקף מחלות חניכיים, ציסטות או גידולים אחרים בעצמות הלסת, בעיות במפרקי הלסת, דלקת סינוסיטיס ועוד. המכשיר אף מזהה  פתולוגיות בעורקים המובילים למוח, שהיצרותם מפחיתה את זרימת הדם למוח והתנתקותם עלולה להוביל לאירועים מוחיים ואף לגרום מוות. לעתים, בבדיקה שגרתית בצילום פנורמי, כחלק מהכנה לטיפול שיניים, ניתן לזהות היצרות מסוכנת של העורקים הללו ולהציל את חייו של המטופל.

מכשיר פנורמי – כחלק ממרפאת השיניים

במרפאות מתקדמות, מכשירי הצילום משולבים כחלק מהמרפאה, ומסייעים לרופא השיניים במהלך הטיפול ממש ולא רק כחלק משלב האבחון והתכנון. במידת הצורך, הרופא יכול לבדוק את התקדמותו של הטיפול תוך כדי השתלת השיניים, הרמת הסינוס או אפילו טיפול השורש, ובמידת הצורך לעשות התאמות וכיוונונים, תוך התחשבות במבנה הלסת של המטופל.

במרפאות ד"ר אלי דולב ברחובות וראשון לציון, כלל הטיפולים מבוצעים לאחר בדיקת רופא ואבחון במכשיר צילום פנורמי ממוחשב. המרפאות מציעות ללקוחותיה השתלות שיניים בשיטות חדשניות ועם הציוד המתקדם ביותר.

    נא למלא פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם



    רוצה לעבור אבחון?

    מבטיחים שזה לא יכאב

    ברור!

    רוצה להכיר את הצוות?

    סה"כ אנשים טובים

    ברור!
    מרפאת ד"ר אלי דולב

    מזמינה אותך לחזור לחייך

    למידע נוסף או תיאום פגישת ייעוץ

    בדקת כבר איזו השתלת שיניים מתאימה לך?