האם הרמת סינוס מתאימה לך?

כאשר שומעים מרופא השיניים את המושג "הרמת סינוס" כולנו מקבלים צמרמורת ממש בלתי נעימה בגב, וזה באמת לא משנה האם מדובר בהרמה סגורה או בהרמה פתוחה. גם כאשר למראית עין נראה שאין ברירה, עדיין אף אחד אינו אוהב לעבור טיפולים כירורגיים פולשניים עם תופעות לוואי מעיקות ותקופת החלמה ארוכה. אבל האם לטיפול הזה יש אלטרנטיבה ידידותית יותר עבור המטופל?

 

מה זה הרמת סינוס?

הרמת סינוס הוא ניתוח מקדים, שמבוצע כדי להתגבר על מצב בו עצם הלסת איננה מספיקה כדי לבצע השתלת שיניים מוצלחת. בהיעדר כמות מספקת של עצם, האחיזה של השתלים עלולה להתערער או שבלתי אפשרי לבצע את ההשתלה מלכתחילה. לכן, במסגרת הניתוח יושתלו עצם או חומר חלופי לעצם שאבדה היכן שהשתלת השיניים עתידה להתבצע.

הרמת סינוס

מה ההבדל בין הרמת פתוחה לבין סגורה?

הרמה פתוחה היא ניתוח מורכב ופולשני, שמבצעים אותו על מטופלים אשר סובלים ממחסור גדול של עצם בלסת. על פי שיטה כזו, רופא השיניים פותח מעין "חלון" בצד החיצוני של הלסת העליונה על מנת לקבל גישה אל הסינוסים. הרופא מנצל את הפתח שנוצר כדי להחדיר תחליף עצם מלאכותי אל חלל הסינוס. לאחר מכן יש תקופת המתנה לקליטת העצם החדשה.

 

לעומת זאת, הרמה סגורה היא גישה שנחשבת מתונה יותר ופולשנית פחות. משתמשים בה כאשר המחסור בעצם הוא קטן באופן יחסי. מייצרים פתח קטן דרכו מכניסים את העצם, ובחלק מהמקרים ניתן להיעזר באותו פתח כדי להשתיל את השתל ישירות באותה הזדמנות ללא צורך בביקור נוסף במרפאת השיניים.

 

הרמת סינוס סגורה

מה הם הסיבוכים האפשריים של הרמת סינוס?

בין אם מדובר בהרמת סינוס סגורה לבין פתוחה, שניהם בגדר ניתוחים בעלי רגישות גבוהה ועלולים להיות מלווים בחוסר נעימות רצינית. בין הסיבוכים האפשריים לאחר הניתוח ניתן למצוא:

  • פיזור העצם המושתלת ברחבי חלל הסינוסים.
  • סיכון לדימומים פנימיים בחללי הפנים.
  • סינוסיטיס – התפתחות של זיהומים בחללי הסינוסים והאף.
  • פיסטולה – היווצרות פתח קבוע ובלתי רצוי בין חלל הפה לבין חלל הסינוס.

 

חשוב לציין כי בניגוד להרמת סינוס סגורה ממנה מחלימים תוך יומיים שלושה, תקופת ההחלמה לאחר הרמה פתוחה היא ארוכה יותר מאחר ומדובר בפרוצדורה פולשנית יותר. מעבר לרשימת הסיבוכים המפורטת לעיל, הרמה  פתוחה מאופיינת בתופעות לוואי נוספות כמו נטייה להפרשות של נוזלים מהנחיריים והתפתחות של בצקת. לפי שיקול דעתו, רופא השיניים עשוי להורות על נטילת סטרואידים כדי להקל הבצקת בתקופת ההחלמה, אך גם לסטרואידים עלולות להיות תופעות לוואי.

 

האלטרנטיבה – שתלים זיגומטיים

מטופלים שמנועים מלעבור ניתוח הרמת סינוס מכל סיבה שהיא או לא רוצים להתחיל עם ה"חוויה" הבלתי נעימה הזו מלכתחילה יכולים לשאול את רופא השיניים שלהם על שתלים זיגומטיים, טיפול חדשני בתחום השתלות השיניים שעוקף לחלוטין את בעיית מחסור העצם בלסת.

הרמת סינוס פתוחה

איך זה עובד? במקום לחבר את השתלים אל עצם הלסת כפי שנהוג בשתלים הרגילים והמוכרים, את השתלים הזיגומטיים מחברים אל עצם הלחי, שנקראת זיגומה ומכאן נובע שמו של השתל. אלה שתלים ארוכים יותר משתלים דנטליים רגילים, שמתחברים אל הלסת. בדרך זו ניתן לבצע בקלות השתלת שיניים ביום אחד גם כאשר קיים חוסר קיצוני בעצם הלסת, ללא צורך בניתוחים מקדימים כמו הרמת סינוס.

 

רוצים לדעת עוד על שתלים זיגומטיים וטיפולים אלטרנטיביים אחרים להרמת סינוס? הצוות המיומן במרפאת השיניים של ד"ר דולב ישמח לענות לכם על כל שאלה ולהתייחס לכל דאגה.

רוצה לעבור אבחון?

מבטיחים שזה לא יכאב

ברור!

רוצה להכיר את הצוות?

סה"כ אנשים טובים

ברור!
מרפאת ד"ר אלי דולב

מזמינה אותך לחזור לחייך

למידע נוסף או תיאום פגישת ייעוץ

בדקת כבר איזו השתלת שיניים מתאימה לך?