השתלת שיניים, במידה מסוימת, דומה ליציאה אל מבצע צבאי מורכב – סיכויי ההצלחה להגיע אל היעד הרצוי תלויים מאוד לא רק בביצוע של הפעולה עצמה ביום הפקודה אלא גם בתכנון המקדים לה. לכן, גם לפני השתלת שיניים יש חשיבות רבה לתכנון של הפרוצדורה הרפואית ואחד הכלים המרכזיים שעוזרים בך הוא צילום CT של מערכת השיניים והלסת של המטופל.
תרומת צילום CT לגיבוש תכנית הטיפולים
צילום CT מאפשר לבדוק פרטים שונים במבנה מערכת השיניים והלסת של המטופל כמו אבחון צפיפות עצם, זיהוי כלי דם, אבחון של מפרקי הלסת, גובה העצם בלסת העליונה ולפעמים אפילו זיהוי של גידולים. המידע החשוב הזה אינו נגיש לרופא ללא שימוש בטכנולוגיה זו. רופא השיניים נעזר בנתונים אלה, שמוצגים על ידי הדמיה תלת-מימדית מדויקת ובעלת רזולוציה גבוהה על המחשב, כדי לבנות את תכנית הטיפולים על כל שלביה – החל מהרמת הסינוס, כלה בבחירת סוג השתל שיתאים באופן אידיאלי לסיטואציה הרפואית של המטופל ועד לאופן ביצוע השתלת השיניים עצמה.
שאלות ותשובות נפוצות על צילום CT
-
כיצד מתבצע הצילום?
מבחינת המטופל, הצילום מתבצע במרפאה של רופא השיניים בעמידה ואורכו כ-120 שניות, שבמהלכן הוא מתבקש לא להזיז את ראשו על מנת שהצילום יצא מדויק וברור. המכונה עושה שני סיבובים סביב המטופל: הסיבוב הראשון מכייל את המכשיר סביב הפנים והשני מבצע את הצילום בפועל. בממסגרת תהליך הצילום יצולמו מספר צילומי רנטגן של הלסת והשיניים במרחקים קבועים ולאחר מכן תוכנת המחשב יודעת כיצד לעבד את צילומים אלה לכדי הדמיה תלת-מימדית.
-
האם הצילום בטוח?
אמנם במהלך צילום CT המטופל נחשף לקרינת רנטגן אבל רמת הקרינה הנפלטת היא נמוכה מאוד, אפילו נמוכה יותר פי כמה בהשוואה למכשירי הרנטגן בהם משתמשים בתי החולים, וחשיפה אליה באופן חד פעמי או לעתים רחוקות איננה גורמת נזק. בנוסף, הצילום נעשה על פני שטח קטן מאוד ולא על הגוף כולו. אז הסרו דאגה מליבכם.
לסיכום, צילום CT הוא הליך קצר, בטוח וחשוב שמשפר פלאים את סיכויי ההצלחה של השתלת שיניים. פנו עוד היום למרפאות של ד"ר דולב לקביעת תור לצילום או להתייעצות עם הצוות המקצועי שלנו.